Tomaatti-avokadopasta, kiireisen kesäkokin pelastus

tomaatti-avokadopasta

Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä paremmin taas muistaa, miten kiireistä ruuanlaiton kanssa kesäisin on. Aika usein tilanne on se, että koko perhe puuhastelee pihalla niin tohkeissaan, ettei ruoka-ajoista muisteta pitää lukua, ja sitten yhtäkkiä on kauhea nälkä. Meillä onkin vakiintunut yhdeksi tavalliseksi arkiruoaksi ateria nimeltä Sitä sun tätä, johon kuuluu muun muassa soijapyöryköitä pakkasesta, tomaattia, kurkkua ja muita kasviksia, kiehautettuja vihreitä papuja ja herneitä ja joskus leipää tai pastaa. Eli vähän kaikkea, mitä sattuu löytymään.

Joskus olisi kuitenkin kiva syödä muutakin kuin sitä sun tätä, ja aika usein teemmekin tällaista avokadopastaa, joka tietysti kuulostaa nyt vähän mitäänsanomattomalta, kun sen kuuluisan avokadopastan hittikausi tuli ja meni jo aikaa sitten. Mutta uskottekohan kun sanon, että meidän perheessä avokadopasta oli tuttu ruokalaji jo ennen tuota hittireseptiä. En tietysti väitä keksineeni sitä itse, vaan tutustuimme kyseiseen ruokalajiin aikoinaan Etelä-Amerikassa matkatessa. En tiedä, mitä tuohon lattareissa nauttimaamme pastaan laitettiin, mutta meillä kotona homma hoidetaan niin yksinkertaisesti kuin mahdollista, mikä tietysti tekee ruokalajista myös nopean.

tomaatti-avokadopasta

Tärkeintä on että avokadot ovat sopivan kypsiä, ei siis raakoja tai ylikypsiä. Toinen supertärkeä juttu on limen tai sitruunan mehu, joita ilman ei tätä ruokaa kannata yrittää. Ja suola on tosi tärkeä juttu myös.

Laitan sekaan myös tomaattia kuutioina, koska samaisella Etelä-Amerikan matkalla törmäsimme siihen usein guacamolessa ja se sopii hyvin pastankin kanssa. Päälle ripottelemme vielä oluthiivahiutaleita, mutta ilmankin on hyvää.

 

Tomaattinen avokadopasta

1 avokado kutakin syöjää kohden

limen tai sitruunan mehua

suolaa

tomaatteja kuutioituna

spagettia

 

Laita pasta kiehumaan ja soseuta sillä aikaa avokadot tehosekoittimella. Lisää mausteet ja tomaatit. Sekoita seos spagetin joukkoon ja tarjoile.

Tämä ruoka muuten valmistuu nopeammin kuin taaperokaan ehtii saada nälkäkiukkuraivarin, ja ruoka uppoaa nirsompaankin lapseen kuin häkä!

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Share