5+1 vinkkiä parhaiden rompelöytöjen tekemiseen

rompetapahtuma

En ole viime aikoina ihan hirvittävän usein ehtinyt kirpputoreille, ja joka tapauksessa tuntuu, että kirppareiden hinnat ovat viime aikoina nousseet ja taso laskenut. Aika harvoin niiltä pystyy enää tekemään todellisia löytöjä, vaan kaikki vähänkin kiinnostava on korkeissa hinnoissa. Itse en taas ole kiinnostunut maksamaan kirppistavaroista kovin kovaa hintaa, koska rahalla saa mitä vaan, eikä pelkästään rahalla luotu sisustus ole kovin kiinnostava. Jotta vanhan tavaran haalimisessa olisi jotain viehätystä, pitää siinä olla metsästämisen jännitystä ja huikeiden löytöjen tekemisen mahdollisuus.

rompetapahtuma

Mutta onneksi on rompetorit! Meillä on jokavuotinen perinne käydä oman kotipaikkakuntamme rompetorilla, joka onkin aivan mahtava tapahtuma. Vuosien saatossa se on muuttunut rähjäisestä romunäyttelystä laajempaakin yleisöä kiinnostavaksi vanhan tavaran tapahtumaksi, mutta parasta on, että sen rento luonne on silti säilynyt. Paikalle on tullut ammattimaisia myyjiä ja krääsäkauppiaitakin, mutta mukana on silti edelleen niitä varsinaisia rompemyyjjiä, joiden hinnat ovat kohtuulliset ja joiden pöydistä voi tehdä todellisia löytöjä.

rompetapahtuma

Joka vuosi olemme tehneet rompepäiviltä niin paljon löytöjä, että tavarat on hädin tuskin saatu autoon mahtumaan. Niin kävi tänäkin vuonna, ja aloinkin miettiä, mikä on hyvien rompelöytöjen salaisuus. Nappaa tästä minun vinkkini ja kerro omasi! Osa vinkeistä soveltuu myös kirpputoreille. Ja mainittakoon vielä, että minulle hyvä löytö tarkoittaa kiinnostavaa tavaraa edulliseen hintaan. Joskus voi toki olla paikallaan ostaa kalliimpiakin löytöjä, jos niitä oikein kovasti haluaa.

rompetapahtuma

1) Suunnista ei-ammattilaisten myyjien pöytiin

Jos myyjän myyntipöydällä on pelkkiä Arabian kahvikuppeja, voit olla varma, että ne eivät lähde mukaasi kovin edulliseen hintaan. Jos taas löydät sekalaisen myyntipöydän, jossa on monenlaista erilaista kiinnostavaa, voi hyvin olla, että löydät juuri sen yhden kaipaamasi kahvikupin edullisesti, koska myyjä vain haluaa päästä siitä eroon.

2) Muista tinkiä

Hyvin usein hintaa saa hiilattua piirun verran alaspäin, jos vain uskaltaa kysyä. Mutta ei kannata silti olla mäntti. Jos myyjä ei lähde leikkiin mukaan, ei ole mitään syytä alkaa jankuttaa. Voit tehdä oman tarjouksesi, mutta jos se ei myyjälle kelpaa, ei ole järkeä alkaa esimerkiksi jauhaa siitä, miten joskus jossakin toisaalla olet saanut samanlaisen tavaran paljon halvemmalla.

rompetapahtuma

3) Älä ota lapsia mukaan

Lasten vauvaiän jälkeen olemme jättäneet jälkikasvun aina rompetapahtuman ajaksi isovanhemmille hoitoon, koska muutoin emme ehtisi etsiä tapahtumassa muuta kuin väkijoukkoon karanneita lapsiamme. Lasten kanssakin voi toki tällaisessa tapahtumassa olla hauskaa, jos varaudut siihen, että lapset mankuvat jokaista näkemäänsä lelua, ovat vaarassa rikkoa myynnissä olevaa arvokasta tavaraa, niillä on jatkuvasti pissahätä tai ne kitisevät koko ajan, ellei niillä ole jäätelötötterö kädessä. Jos olet vanhempi, tiedät kyllä mistä puhun.

rompetapahtuma

4) Jos näet jotain kiinnostavaa, osta se heti

Voi tulla kiusaus jättää jokin tavara odottamaan sillä aikaa kun harkitset asiaa, mutta on aika todennäköistä, että esine on jonkun muunkin mielestä kiinnostava ja menee kaupaksi nopeasti. Toisaalta ei kannata ostaa kaikkea ilman mitään seulaa. Jos esine todella saa sielusi kilkattamaan, vaikkei ostos olisi millään tavalla järkeväkään, osta. Jos kilkatusta ei kuulu, jätä ostamatta. Kannattaa kuitenkin joka tapauksessa tutustua myytävään tavaraan aina huolella, koska ensivaikutelma voi pettää. Joskus esimerkiksi vanhaa tavaraa on korjailtu tökerösti tavalla, joka on vienyt sen alkuperäistä viehätystä mennessään (kokemusta on valitettavasti tällaisistakin ostoksista).

5) Nauti tunnelmasta

Rompetapahtumissa ei ole kyse vain ostamisesta ja myymisestä. Hyvin suuri osa viehätystä on tunnelmalla, joka syntyy keskusteluista myyjien kanssa ja muiden ostajien kesken. On mukavaa tavata tuttuja ja verrata löytöjä. Ei siis kannata ottaa metsästystä liian vakavasti, koska lajiin pätee sama kuin rakkauden löytämiseen: jos on epätoivoinen, ei takuulla löydä mitään. Kun antaa tunnelman viedä mukanaan ja keskittyy nauttimaan olostaan, löytöjä tulee vastaan kuin itsestään. Ja vaikkei löytäisi mitään, on voinut silti olla hauskaa.

rompetapahtuma

+1 Jos teet virhehankinnan, älä jää murehtimaan

Kun virhehankintoja on tullut tehtyä tarpeeksi, voikin jo seuraavana vuonna varata itselleen oman myyntipöydän ja laittaa virheet kiertoon. Jollekulle toiselle ne voivat olla aarteita.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Share