7 syytä, miksi nyt on niin ihanaa olla kotona (vai onkohan sittenkään?)

Eikö olekin mielenkiintoista, miten nopeasti maailma voi muuttua? Vielä kuukausi sitten olisi tuntunut hullun houreelta, jos joku olisi väittänyt koko maan voivan mennä seisahduksiin niin etteivät lapset pääse kouluun eivätkä aikuiset työpaikoilleen.

Somessa on tullut vastaan vinkkejä siitä, mihin kaiken ylimääräisen ajan voi nyt käyttää. Itsekin jo vähän innostuin. Mitä jos esimerkiksi vihdoin siivoaisin varastot? Meillä on kotona kaksi vanhalle talolle tyypillistä vinokaton alle rakennettua komeroa, jotka tuntuvat olevan pysyvästi kaaoksessa. On helpompaa vain avata ovi ja nakata kasan päälle lisää tavaraa kuin alkaa käymään tavaravuorta läpi.

Nythän on sitäpaitsi tilaisuus tehdä valmiiksi keskeneräiset käsityöt tai aloittaa uusia. Itselläni on työn alla joulukuussa aloitettu kaulahuivi, ihan loppusuoralla onneksi. Lankoja löytyy hamstrattuna useampaakin projektia varten. 

Ruoanlaitto ajan kanssa on ihanan rentouttavaa, joten saisinkohan vihdoin tehtyä pizzaa leivinuunissa? Entäs sitten slow food ja vaikkapa leipominen? Kerrankin on aikaa kohottaa hiivataikinaa!

Ei ole enää pitkä aika siihen, kun pääsee pihalle haravoimaan. Jos tänä vuonna olisi puutarhan kevättöiden suhteen ajoissa? Samalla voi tehdä suunnitelmaa kasvimaalle, selailla siemenluetteloita ja tilailla jo kevättä varten myös taimia.

Mullanvaihto ja pistokkaiden napsiminen on sekin ihanaa alkua keväälle. Vein hiljattain suihkuun pari erityisen pölyistä huonekasvia, ja siitäkös tuli hyvä mieli. Olen varma, että kasvit ihan hykertelivät tyytyväisyydestä.

 Teimme miehen kanssa päätöksen olla menemättä nyt kuntosalille, joten viikoittainen liikunta-annos on saatava jostain muualta. Onneksi vieressä on metsä, jossa voi retkeillä ja lenkkeillä. Kevätauringossa lintujen laulua kuunnellessa on helpompi muistaa, ettei tämä kotikaranteeni nyt sentään aivan maailmanloppu ole.

Meillä alkaa jo melkein kuukauden päästä keittiöremontti, joten nyt on erinomainen aika saattaa suunnitelmat sen osalta kuntoon. Entäs sitten sisustaminen? Verkkokaupasta voi nyt tilata maan talouden tukemiseksi monta sellaista juttua, jotka ovat arjen kiireissä jääneet hankkimatta.

Kotona olo olisi tietysti kaikkein ihaninta, jos ei tarvitsisi murehtia työnteosta ja yrittää sovittaa läppärillä istumista lasten perään katsomisen oheen. Opettajaksikin tässä pitäisi revetä ilman mitään asiantuntemusta. Kahden ensimmäisen kotikoulupäivän jälkeen ihmettelenkin hiki otsalla, mistä sitä ylimääräistä aikaa toteuttaa kaikki nämä ideat oikein muka tulee…

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share