Aamuinen marja-kauraherkku

Marjainen kaura-aamupala

Mikä on sinun päivän lempiateriasi? Minun vastaukseni on selvä: aamiainen. Aamupala on päivän ensimmäinen ateria, joten siinä vaiheessa kun aamupalapöytään pääsee lasten pukemisen ja hampaiden pesun jälkeen, nälkä on jo kova. Ja mikä onkaan ihanampaa kuin syöminen silloin, kun on oikeasti nälkä. Toiset sanovat, ettei aamulla ole nälkä, mutta oma vatsani alkaa vaatia suuhunpantavaa suunnilleen heti kun herään.

Marjainen kaura-aamupala

Unelmien aamupala olisi rauhallinen hetki, jossa yhdistyisi hyvä ruoka, levollinen tunnelma, kaunis kattaus ja aamun lehti. Kaikkein mieluiten olisin vähintään ensimmäisen puoli tuntia heräämisen jälkeen puhumatta kenellekään mitään ja vain tuijottelisin teekuppiani ja uppoutuisin päivän uutisiin. Nykyinen hektinen lapsiperhevaihe on kuitenkin tehnyt näistä aamuista vain utopiaa, joten osakseni on tullut yrittää hillitä aamuäreyttäni, saada jälkikasvun aamutoimet kunnialla hoidettua ja odottaa aamupalaani kärsivällisesti.

Marjainen kaura-aamupala

Sitten kun aamupalapöytään vihdoin päästään, aamun ruokalista on selvä – joka ikinen aamu. Jonkun mielestä voi olla tylsää syödä samaa aamupalaa joka päivä, mutta minua se vapauttaa. Ei tarvitse heti aamutuimaan tehdä päätöksiä, koska sama hyväksi havaittu raaka-ainekombo toimii joka ikinen kerta. Marjoja vaihtelemalla saa annokseen tarpeeksi vaihtelua. Mikä hauskinta, olen saanut lapseni ja jopa miehenikin rakastumaan tähän kauraisaan aamupalaan, josta en oikein tiedä, mitä nimeä siitä käyttäisin. Se ei ehkä ole tuorepuuroa, koska tuorepuuroa pitäisi kai seisottaa yön yli. Kutsutaan sitä vaikka vain marja-kaura-aamupalaksi.

Marjainen kaura-aamupala

Olennaista tässä aamupalassa on eri ainesten täydellinen suhde. Marjoja pitää olla sen verran, että ne antavat makua ja happamuutta. Banaani ja rusinat taas tuovat makeutta, ja banaanin pitää ehdottomasti olla kypsää. Kaurahiutaleet taas ovat se varsinainen pohja muiden makujen taustalla. Päälle ripoteltavat muut jutut taas tuovat suutuntumaa ja mielenkiintoa makuvivahteisiin. Olen kehitellyt tätä täydellistä aamupalaa vuosikausia, joten usko pois, se on hyvää!

Marjainen kaura-aamupala

Marja-kaura-aamupala

1–1,5 dl marjoja (esim. mustaherukat tai puolukka-mustikkasekoitus toimivat hyvin)

1,5 dl luomukaurahiutaleita

1 kypsä banaani pilkottuna

pieni kourallinen rusinoita

ripaus kookoslastuja

ripaus Lidlin karpalo-siemensekoitusta (tai muita siemeniä)

kauramaitoa

 

Sulata marjat. Lisää muut aineet kauniille lautaselle ja anna seistä muutama minuutti, jotta kaurahiutaleet pehmenevät. Nauti kahvi- tai teekupillisen ja sanomalehden kera.

Lue lisää

2 comments

  1. Minä olen huomannut, että kaurapuuro aamulla pitää vatsan kunnossa. Kuuman puuron päälle runsaasti pakastemarjoja, siinä ne vähän pehmenevät. Miksi nykyään käytetään kookosrasvaa? Se on kova rasva ja olettaisin että se olisi rinnastettavissa muihin koviin rasvoihin. Joka tapauksessa kunnon aamupala antaa puhtia päivään.

    1. Hassu juttu, minä taas en oikein tykkää kaurapuurosta vaikka ainesosana kaura on ihan samaa kuin tässä omassa aamupalassani. Tavallaan myös helpottaa, ettei tarvitse sitä keittämisvaihetta käydä läpi lainkaan 🙂 Kookoslastuja käytän lähinnä maun takia, enkä usko että muutamasta lastusta haittaa on vaikka kovaa rasvaa onkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Share