Esittelyssä Sulo-kissa

Kissa lämmityspatterin päällä

Jokaisessa maalaistalossa on hyvä olla kissa. Kissa on mukavampi hiirten karkottaja kuin myrkky, ja maalla on toki kissallakin kissanpäivät, kun saa tulla ja mennä tahtonsa mukaan tarvitsematta niin kovasti pelätä auton alle jäämistä.

Kissa uuninpankolla

Meidän kissamme nimi on Sulo eli Sulkki, ja hän tuli meille vajaa kolme vuotta sitten löytöeläinkodista. Jo ensimmäisinä päivinä kävi selväksi Sulon luonne: äärettömän ihmisrakas, mutta neuroottinen. Emme tiedä mitä Sulolle on aiemmassa elämässä tapahtunut, mutta jonkinlaisia traumoja hänellä on, mikä näkyy suorastaan päälletuppaavana ihmisystävällisyytenä sekä joskus, ikävä kyllä, sisälle pissimisenä. Toinen Sulon ikävämpi piirre on, että hän joskus nälkäisenä saattaa raapaista, jos palvelu ei pelaa tarpeeksi nopeasti ja lapset hyörivät liikaa ympärillä.

Kissa räsymatolla

Kun meille tulee vieraita, Sulo on ensimmäisenä tekemässä tuttavuutta. On ihan sama, onko tulija tuttu vai vieras, Sulkki näkee hänessä potentiaalista hellyyttä. Liekö hän jäänyt sitä vaille pentuna, mutta Suloa saisi rapsuttaa loputtoman pitkään ilman että hän kyllästyy. Meillä ei taida olla arjessa aina tarpeeksi aikaa sitä tehdä, mutta yritämme parhaamme.

Kissa puusohvalla

Sulon lempipaikkoja kotona on keittiössä leivinuunin panko sekä eteisessä patterin lämmin päällys. Toki kaikenlaiset viltit, tyynyt, lattialle unohtuneet vaatteet ja vaikkapa lehtikori kelpaavat nekin hyvin nukkumapaikoiksi – ainoastaan varta vasten hänelle järjestetty peti on jäänyt käyttämättä.

Kissa puusohvalla

Mukavuudenhalustaan huolimatta Sulkki on hyvä hiirikissa. Varsinkin kesäaikaan pihalta löytyy kuolleita linnun-, hiiren- ja rotanraatoja harva se päivä. Sulo ei onneksi kuitenkaan kanna niitä meidän nähtäväksemme, vaan luottaa siihen, että tiedämme hänen hoitavan hommansa. Sulo myös pitää pihamaalla jöötä. Se ajaa pois epätoivotut vieraat, kuten toiset kissat ja supikoirat.

Kissa ja vauva

Satunnaisista raapaisuista huolimatta Sulo on varsin lapsirakas. Tenavat saavat palluttaa sitä aika rajustikin ennen kuin kissa näyttää yhtään vaivaantuneelta. Kuopuksemme tapasi vetää sitä pienempänä usein hännästä, ja vaikkemme aina ehtineet hätiin tarpeeksi nopeasti, kissa kesti koettelemuksen tyynesti. Sulo myös tykkää hypätä lasten viereen tuolille ruokapöydän ääreen istumaan, varmaankin, jotta saisi olla mukana yhteisessä perhekokoontumisessa samalla tasolla kuin muutkin. Kuopuksen vauva-aikana kissasta kehittyi varsinainen lapsenvahti: tuntui että se hivuttautui aina lähelle vauvaa ja piti huolta, että sillä oli kaikki hyvin.

Kissa ja kaksi lasta

Ensimmäisinä viikkoinamme meille kävi Sulon kanssa sellainen pieni moka, että hän pelästyi ja karkasi. Luulimme jo nähneemme kissan viimeistä kertaa. Mutta seuraavana aamuna nälkäinen kissaparka oli oven takana naukumassa ja oli selvästi valinnut meidät isäntäväekseen. Nyt se on jo niin osa talon kalustoa, että tuntuisi oudolta olla ilman.

Lue lisää

4 comments

  1. Kuulostaa hyvin paljon meidän Sanelmalle 😊 Ja kyllä hän on tosiaankin elementissään torpalla ollessamme! Kuvat Sulosta eivät jostain syystä näkyneet minulle; yritin jopa kahdella koneella, mutta ei onnistanut 😄

    1. Apua, missäköhän vika kuvien suhteen… Mulla näkyy paitsi koneella, myös omalla puhelimella ja miehenkin puhelimella. Täytyy tutkia asiaa.

  2. Juu valitettavasti minäkään en saa kuvia näkymään. Harmi odotin niin kovasti näkeväni Sulon.

    1. Mun teknisesti orientoitunut ystäväni luuli keksivänsä tähän ongelmaan syyn, muttei kuitenkaan, miten se korjataan. Kyseessä joku verkkosivun teemaan liittyvä juttu. Yritän selvittää asiaa, mutta en ole kovin haka näissä jutuissa. Mystistä sinänsä, että meillä eri laitteilla kuvat näkyvät sekä tuttavillani joilta olen kysynyt, joten näyttäisi siltä, että vain joillakin laitteilla kuvat jäävät näkymättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share