Henkilökuvaharjoituksia pakkasessa

henkilökuvaus

Lämpötila on ulkosalla nyt jo plussan puolella, mutta viime viikonloppuna vietin tyttäreni kanssa hauskan hetken potrettikuvia harjoitellessa. Viisivuotias on selvästikin siinä iässä, että vähän arkivaatteista poikkeaviin vaatteisiin laittautuminen ja äidin valokuvamallina toimiminen tuntuu hauskalta. Jos normaalisti ehdotan jotain tiettyä asua, se ei välttämättä saa lainkaan kannatusta, mutta valokuvaa varten sain melkein yksinään päättää asukokonaisuuden.

henkilökuvaus

Tytär jaksoi hetken aikaa seurata ohjeitani, mutta pian hän alkoi keksiä itse mielestään parempia poseerausideoita. Henkilökuvauksesta meinasikin tulla tulppaanikuvausta, kun lapsi innostui pakenemaan kukkien taakse piiloon.

henkilökuvaus

henkilökuvaus

Pian meillä molemmilla olikin jo sormet ja varpaat kohmeessa, eikä noin kymmenen asteen pakkanen ollutkaan paras keli harjoitella lapsen valokuvaamista. Kuvaaminen kun meni kylmässä aika lailla hosumiseksi. Kuvaustilanteita vain on vaikea järjestää, kun päivän valoisaan aikaan se onnistuu oikeastaan vain viikonloppuisin. Ja sitten pitäisi vielä olla sopiva sää.

henkilökuvaus

Hauskin kuva oli mielestäni viimeinen, jossa tulppaanit pääsivät pääosaan. Samalla harjoittelin myös uuden objektiivini käyttöä, johon olen kyllä aika rakastunut mutta jonka kanssa tarkennuksen saaminen oikeaan kohtaan vaatii vielä vähän harjoittelua.

Lue lisää

8 comments

  1. Tosi kauniita kuvia! Sinulla on suloinen malli! <3 Meidän tyttö on myös aina innokas tulemaan mallikseni, pojat taas eivät sitten millään. 😀

    1. Kiitos! Meidän 2,5-vuotiaasta pojasta ei vielä oikein tiedä, onko hänessä malliainesta vai ei (:D) mutta tässä vaiheessa taitaa ikä olla suurin hankaluus. Toisaalta hänestä saa joskus hyviä kuvia kun on omissa touhuissaan eikä edes tunnu huomaavan kameraa.

  2. Kauniita kuvia ja kiva idea nuo tulppaanit, nehän kestää vähän pakkastakin.

    1. Tulppaanit itse asiassa tuhoutuivat tässä kuvaussessiossa, tytär kun innostui huiskimaan niillä vähän liikaa 🙂

  3. Ihanat vaatteet tyttärelläsi. Sinulla on hyvä maku. 🙂 (Ja suloinen lapsi.) Kyllä tämä Suomen talvi tuottaa haastetta kuvaamiseen valon suhteen… Nimimerkki ”Koko viikon yritin päästä kuvaamaan talvisia kuvia, mutta epäonnistuin ja nyt on liian myöhäistä, kun lumet sulivat täältä jo pois”

    1. Voi kiitos 🙂 Onneksi päivä jo pitenee kovaa vauhtia. Ja onneksi loppuviikoksi on taas luvattu lisää lunta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share