Ilman dead linea mikään kodinlaittajan projekti ei tule valmiiksi

peltomaisema

Tiedättehän tunteen, kun remontin viimeisiä listanpätkiä aletaan nakutella paikoilleen, kun on tulossa tärkeitä vieraita? Dead lineista on tosiaankin hyötyä paitsi työelämässä myös omien projektien suhteen. Muuten valmiiksi saattamista on helppo lykätä aina tuonnemmas.

puutarhavalot

Teen työkseni myös sisustusjuttuja, ja aika usein saamme kuvaajan kanssa kuulla kohteessa, miten viimeiset remonttirutistukset on tehty juuri ennen toimittajan ja kuvaajan saapumista paikalle. Tämä on tosi helpottavaa kuulla meille, joille koti on varsinainen ikuisuusprojekti ja sana ”valmis” kuulostaa vain teoreettiselta käsitteeltä.

viirinauha puutarhassa

Meillä on joskus miehen kanssa tapa asettaa itsellemme pieniä kannustimia kutsumalla vieraita. Esimerkiksi kotona tulee siivottua, jos säännöllisin väliajoin kutsuu muita ihmisiä käymään. Dead line muuttuukin heti tehokkaammaksi, jos se ei ole pelkästään itselle annettu lupaus. Kun harvoin käyvät vieraat ovat tulossa kylään, tekee mieli ihan tosissaan ponnistella, jotta se viime käynnillä keskeneräisenä nähty projekti ei näyttäisi enää ihan samalta kuin viimeksi.

Olemme taas hankkineet itsellemme tällaisen dead linen kutsumalla ihmisiä puutarhajuhliin. Viimeiset pari viikkoa on fiksailtu pihan repsottavia kohtia, hankittu tunnelmavaloja puutarhaan ja siivoiltu pihaa.

Tässä on vain se vaara, että menee suorittamisen puolelle. Pitäisi kuitenkin muistaa, että yhdessäolostahan ne juhlat on tehty, ei siitä, että jokainen vuohenputki olisi saatu kitkettyä pois. (Hah! Ihan kuin niin tulisi koskaan käymään.) Dead linesta huolimatta pitäisi siis muistaa keskittyä olennaiseen ja muistaa, että harvoin ne vieraat tulevat tarkistamaan, missä vielä on parantamisen varaa. Kriittisin silmä on usein isäntäväellä itsellään.

Lue lisää

2 comments

  1. Hehee, kuulitkohan tuon kommentin juuri tänään 😄 Valmis on meilläkin lainausmerkeissä; mutta mahtavaa, jos saamme ne näkyvimmät keskeneräisyydet tällä keinolla valmiiksi 😉 Ja tosi kivaa, jos mekin nähdään sitä kautta livenä! Tsemppiä kovasti sinnekin projektien loppuunsaattamisessa, mutta kuten sanoit, sitä tärkeintä unohtamatta ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share