Jouluiset pikkunaposteltavat taatelista

joulutaatelit

Kaikki varmaan tietävät, että sinihomejuusto ja piparit ovat oivallinen makupari, mutta oletko koskaan kokeillut sinihomejuustoa taateleiden kanssa? Myös raikkaiden marjojen tai täyteläisen tahinin kanssa taatelit maistuvat ihanilta.

joulutaatelit

Näin lähellä joulua ei välttämättä ole enää aikaa selata monimutkaisia reseptejä tai ehkä edes leipoa viimehetken leipomuksia, mutta kaupan kautta ehtii vielä käydä ja napata mukaansa taatelipussin ja lisukkeita. Näitä taatelinameja voi napostella vaikka jouluiltana suklaakonvehtien sijasta tai välipalaksi pitkin joulunpyhiä samalla kun vilttiin kietoutuneena lukee pukin tuomaa kirjaa tai katsoo jotain joulun klassikkoelokuvista. Namut sopivat myös vaikka yllätysvieraille tarjottavaksi, koska ne valmistaa nopeasti ja aineet säilyvät hyvin kaapissa.

joulutaatelit

Taatelinamit on superhelppo tehdä. Halkaise vain taatelit keskeltä ja kokeile erilaisia makuyhdistelmiä. Itse kokeilin näitä:

  • Taateli + sinihomejuusto + manteli (manteli tuo mukavaa puruvastusta)
  • Taateli + tahini + omena (tahini tuo makeutta, omena raikkautta)
  • Taateli + tahini + puolukka (hapan puolukka on hyvä vastapari tahinille)
  • Taateli + tyrnimarja/puolukka (raikas marja yhdistettynä makeaan taateliin, nam!)

Muutkin jouluisen juustotarjottimen juustot varmasti sopisivat taateleiden kanssa hyvin yhteen.

joulutaatelit

Tämä postaus oli muuten osa Varpublogien joulukalenteria ja sen 22. luukku. Käy kurkkaamassa joulukalenterin muutkin luukut täältä!

Lue lisää

6 comments

  1. No nyt! Olen laittanut taateleiden väliin aina vain maapähkinävoita, mutta nämä kuulostaa ihan superhyviltä! Kiitos inspiraatiosta. 🙂

    1. Ole hyvä! Itselle tuli sellainen tunne, että vain taivas on rajana. Mitäköhän muuta sitä vielä taateleiden väliin keksisi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Share