Kasvis-linssipata leivinuunissa

Linssi-kasvispata

Meillä on keittiön sydämenä upea leivinuuni. Vaikka se on ahkerassa käytössä lämmitystehtävissä, emme ole kuitenkaan tulleet juuri käyttäneeksi sitä ruoan valmistamiseen. Jostain syystä ruuanlaitto leivinuunissa on tuntunut vaikealta, ja koska en syö lihaa enkä gluteeniviljoja, vaihtoehtojen määrä on tuntunut pieneltä pizzan, lihapatojen ja ruisleivän puuttuessa valikoimasta.

linssi-kasvispata

Tämän talven tavoitteeksi olen kuitenkin ottanut tehtäväkseni tutustua leivinuuniimme ruuanvalmistusvälineenä. Ja eihän se tietenkään ole mennyt ihan putkeen. Minulla on nimittäin ollut sinnikäs haave, että aamupalapöydässä söisimme uunissa yön yli muhinutta puuroa, mutta se ei olekaan ollut ihan helppoa. Ensimmäinen puuro kuivui kikkareeksi, ja kaksi seuraavaa jäivät raaoiksi.

Niinpä päädyin kokeilemaan helpompaa linssi-kasvispataa, jonka teko olikin helppoa. Lykkäsin vain valurautapadan uuniin heti kun pellit oli suljettu, ja annoin padan porista pari tuntia. Toki kävin sitä välillä kurkkimassa ja lisäsin hiukan nestettäkin.

Linssi-kasvispata

Toivon tulevani pian mestariksi myös yön yli hauduttamisessa, mutta tässä sitä ennen maistiainen helposta uunipadasta leivinuunissa. Ihan turhaan muuten olin ujostellut pataruokien tekoa, nimittäin linssit, juurekset ja varsinkin kaalihan sopivat pataruokaan mahdottoman hyvin. Tästä tuli tosi hyvää, mutta perheelliset älkööt liikaa innostuko, nimittäin perheemme lapsiraadilta tuli aika yksimielinen tuomio, että mössömäinen ruoka ei näyttänyt heidän mielestään yhtään houkuttelevalta. Pakko myöntää, että kauniimpiakin ruokia on nähty, mutta makuhan se on pääasia.

Tulisipa taas pakkasia, että olisi pakko lämmittää leivinuunia ja pääsisi siinä sivussa hiukan harjoittelemaan!

Linssi-kasvispata

Linssi-kasvispata

8 porkkanaa

8 perunaa

2 dl vihreitä linssejä

1 prk valkoisia papuja

iso pala valkokaalia

parsakaalia

4 tomaattia

isohko pala inkivääriä

reilu 3–4 tl pesto arrabbiataa (tomaatti-valkosipuli-chilitahnaa)

1 tl suolaa

4 dl kookosmaitoa

reilu 1 l vettä

 

Kuori ja paloittele kasvikset ja raasta inkivääri. Laita ainekset valurautapataan tai muuhun uuninkestävään astiaan ja sekoita hieman. Lisäsin veden kiehuvana, jotta pata pääsi heti porisemaan kunnolla. Laita pata uuniin ja anna hautua pari tuntia. Tarjoile.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Share