Kesäkurpitsahillo keltaisista kesäkurpitsoista

kesäkurpitsahillo

Kesäkurpitsaviljelmäni ei voi tänä kesänä kovin hyvin. Kasveihin on ilmestynyt härmää, ja osa kurpitsojen aluista mätänee. Myös jättikurpitsa näyttää jotenkin huonovointiselta, vaikka kastelua ja lannoitusta pitäisi olla riittävästi.

Pienestä epäonnesta huolimatta kesäkurpitsat ovat jaksaneet tuottaa myös satoa. Varsinkin keltainen kesäkurpitsa on tuottanut muutamia aika muhkeita yksilöitä. Koska kesäkurpitsaa ei jaksa syödä ruuassa määrättömästi, päätin kokeilla tehdä niistä sitruunalla maustettua hilloa.

kesäkurpitsahillo

Kesäkurpitsahillo

2 isohkoa (keltaista) kesäkurpitsaa

2 (luomu)sitruunaa

Hillosokeria

Pese ja paloittele kesäkurpitsat. Pese sitruunat huolellisesti tai käytä luomusitruunoita ja raasta niiden kuori. Purista sitruunoista myös mehut ja lisää kattilaan kesäkurpitsojen kanssa. Lisää kattilaan hillosokeria kurpitsojen painon mukaan (ohje sokeripussissa). Keittele seosta, kunnes se alkaa sakeutua. Tarvittaessa soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Hillo sopii esimerkiksi juustojen lisukkeeksi tai kakun täytteeksi.

Omat kurpitsani eivät taida tänä vuonna tuottaa satoa määrättömästi, mutta jos sinulla on satoa ongelmaksi asti, lue myös tämä: Mitä kaikkea voi tehdä kesäkurpitsasta?

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share