Kylpyhuoneen allaskaappi vanhasta kaapista

allaskaappi vanhasta kaapista

Kylpyhuoneen allaskaapin rakentaminen vanhasta komuutista tai muusta vanhasta kaapista tuntuu olevan yksi suosittu tapa saada vanhaa henkeä myös kylpyhuoneeseen. Enkä yhtään ihmettele, koska kaupallisten mallistojen kylpyhuonekalusteet ovat usein ihan liian moderneja vanhaan taloon. Lisäksi allaskaapin tuunaaminen itse on myös tosi edullinen vaihtoehto moniin valmiskaappeihin verrattuna.

allaskaappi vanhasta kaapista

Mutta miten temppu sitten oikein tehdään eli kuinka muokata vanhasta kaapista tai komuutista kylpyhuoneen allaskaappi? Eräs lukija kysyi minulta tätä blogin kommenttiboksissa, ja kysymys oli mielestäni erinomainen, olin nimittäin itsekin ihmetellyt asiaa ennen kuin ryhdyimme toimeen.

Vanhan kaapin muuttaminen allaskaapiksi ei kuitenkaan ole vaikeaa. Tärkein seikka asiassa on ehkä se, että kaappiin pitää porata sisälle reikiä putkia varten, mikä pitää ottaa huomioon kalusteen jatkokäyttöä ajatellen. Raaskiiko kaapin uhrata vai onko kyseessä niin arvokas kaluste, että se kannattaisi säästää toiseen tarkoitukseen sellaisenaan?

allaskaappi vanhasta kaapista

Toinen tärkeä asia kaapin tuunauksessa on sen pintakäsittely. Oma kaappimme on viimeistelty lakkapinnalla, jotta se kestäisi hieman vesiroiskeita. Silti kaapin pinnalta pitäisi aina muistaa pyyhkiä vesitipat pois, koska seisova vesi vaurioittaa pintaa. Jos nyt tekisin samanlaisen kaapin uudestaan, saattaisin harkita kansilevyksi jonkinlaista paremmin vettä kestävää materiaalia, koska ainakin yksi pysyvä jälki kaappiimme on vedestä jo jäänyt. Onneksi pinta on jo valmiiksi maalattu kuluneen näköiseksi, joten pientä värieroa ei huomaa. Tietysti veden määrä kylppärissä pitää ylipäänsä ottaa huomioon, jos tällaista allaskaappia harkitsee. Meillä kylpyhuoneen ilma ei ole katollisen suihkukaapin vuoksi erityisen kostea, joten tällainen ratkaisu sopii tilaan ihan hyvin. Kaappi myös korotettiin lattiatasosta erillisillä muovijaloilla, jolloin epätodennäköinen mutta mahdollinen vesitulva lattialla ei pilaisi sitä.

Sisäkuva kaapista näyttää, minkälaisia reikiä sinne joutuu putkien takia tekemään. Putkien kulkureitit voisi varmasti ratkaista toistekin, mutta tässä yksi vaihtoehto. Reiät putkille tehtiin samanaikaisesti, kun putkimies oli tekemässä asennuksia. Etukäteen emme olisi osanneet arvioida tarpeeksi tarkkaan, mistä mikäkin putki kulkee. Kaapin taakse jouduttiin tekemään listoilla eräänlainen kotelointi, koska seinässä kulkevien vesiputkien vuoksi kaappia ei saatu aivan seinään kiinni. Allas taas on tiivistetty kaapin päälle silikonilla, jotta vesi ei pääse sen ja kaapin väliin.

allaskaappi vanhasta kaapista

Ulkoapäin katsottuna putket asettuvat kaappiin aika huomaamattomasti eivätkä ne myöskään vie tilaa tavaroiden säilytykseltä. Päälle kiinnitetty malja-allas toimii sekin hyvin ja vesiroiskeita tulee kohtalaisen vähän, koska malliksi valittiin iso ja leveä allas.

Ps. Lue myös tämä: Vanhan talon kylpyhuoneen tyylivalinnat

Lue lisää

3 comments

  1. Ompa kaunis ja romanttinen allaskaappi – ihana idea uusiokäyttää tämä kylpyhuoneeseen.
    Olemme remontoimassa ikääntyvän sukulaiseni kylpyhuonetta ja etsimme pesevää WC:tä tänne. Keräsin näistä jo enemmän tietoa tämänlaiselta nettisivulta: https://www.viudetta.fi ja jatkoin tiedonkeruuta blogien puolelta, mutta eksyin lukemaan tätä tekstiä kun ihastuin tuohon teidän kaappiin niin kovasti! Onneksi ekologisuus nostaa koko ajan enemmän päätään ja toivottavasti tätä kautta ihmiset oppisivat hyödyntämään useimminkin vanhoja huonekalujaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share