Lasipullot apuna ruukkukasvien kastelussa

Meillä on pihan sisäänkäynnin luona eräänlainen tervetuliaisasetelma kukkia, joiden kastelu jää aina vähän unohduksiin, kukat kun sijaitsevat tosi kaukana lähimmältä vesipisteeltä. Niinpä ilahduin, kun törmäsin tähän yksinkertaiseen mutta kekseliääseen keinoon helpottaa ruukkukasvien kastelua. Ainakaan meillä päin ei ole satanut vettä kuka ties kuinka pitkään aikaan, joten ruukuissa (ja tässä tapauksessa siltarummuissa, jotka asetelmassani toimivat ruukkuina), alkaa nopeasti tulla kasveille kuivat paikat.

Neuvo on kaikessa yksinkertaisuudessaan sellainen, että otetaan (lasi)pullo, täytetään se vedellä ja käännetään nopeasti kasvin juurelle niin, että pullon suu uppoaa multaan. Siitä vesi sitten pikkuhiljaa tihkuu mullan sekaan ja juuret saavat vettä. Toimii paitsi laiskoille vedenkantajille, myös esimerkiksi lomareissun ajaksi. Itse käytin talon alta löytyneitä vanhoja pulloja, jotka ovat kylläkin pinttyneen likaisia mutta muodoltaan kuitenkin ihan kauniita. Ne myös sulautuvat aika huomaamattomasti kukkien taakse.

Paikka on muuten haasteellinen myös siksi, että peurat pitävät sitä omana reviirinään, ja koska asetelma on kaukana talosta, ne käyvät häpeilemättä syömässä kaiken irti lähtevän. Samettikukista nuo ahmatit eivät tunnu tykkäävän, joten pitäydyin nyt viime vuonna hyväksi havaitsemissani kukissa, jotka sattumoisin vielä kasvatin edellisvuoden siemenistä.

Sisäänkäyntiä koristaa myös vanha polkupyörä, joka löytyi piharakennuksen takaa hylättynä. Laitoin sen sarveen roikkumaan metallikorin, joka sammalella vahvistettuna toimii kukkaruukkuna. Koriin sopisi ehkä paremmin jokin roikkuva kasvi, mutta peuravarmaa vaihtoehtoa odotellessani pidän kiinni samettikukista.

Nyt odotan kyllä jo ihan kunnon sadetta vaihteeksi, koska veden puute alkaa jo pian tuntua muuallakin puutarhassa.

Lue lisää

2 comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share