Mullanvaihtoa ja pistokaskokeiluja

Joskus kymmenisen vuotta sitten viherkasvit olivat suunnilleen tylsintä mitä tiesin. En nähnyt viherkasvien viehätystä sitten millään enkä tainnut saada juuri mitään elävää pysymään hengissä kodissani, koska unohdin aina kastelun. Tuntui myös hankalalta muistaa, milloin se mullanvaihdon aika olikaan ja ylipäänsä tajuta, mitä viherkasveille pitää tehdä. Silloin en kyllä ollut kiinnostunut kasveista tai puutarhasta juuri muutenkaan.

Kastelun kanssa minulla on edelleen ongelmia, mutta muuten suhteeni viherkasveihin on muuttunut. Samaa tahtia kuin yleinen puutarhahulluuteni on kasvanut, olen alkanut pikkuisen innostua myös huonekasveista. Oma osuutensa on varmasti silläkin, että sisustusmuoti on alkanut suosia viherkasveja. Eivät huonekasvit edelleenkään ole erityisen jännittäviä, mutta varsinkin puutarhakauden ulkopuolella on kuitenkin ihan kiva, että kotona kasvaa edes jotain. Sitä paitsi viherkasvit puhdistavat huoneilmaa, joten on niistä hyötyäkin.

Meillä se jotain on jo pitkään ollut kultaköynnös, jonka saimme vuosia sitten lahjaksi. Ihme kyllä, se on edelleen hengissä. Luulen, että salaisuuteni kultaköynnöksen suhteen on juuri hajamielinen kastelu, koska kuulemma kyseinen kasvi ei tykkää märkyydestä. Nyt vaihdoin sen pitkästä aikaa uuteen, isompaan ruukkuun ja koitan taas muistaa lannoittaakin.

Ensimmäistä kertaa ikinä päätin myös yrittää kasvattaa uuden huonekasvin pistokkaasta. En oikeastaan tarvitse toista kultaköynnöstä, mutta pieni kasvitieteilijänörtti sisälläni haluaa kokeilla tätäkin. Niinpä saksin muutamia hyvännäköisiä versoja juomalasiin odottamaan, että niihin alkaa kasvaa juuria.

Luulen, että vastaisuudessa keskitän huonekasvien suhteen tarmoni pihakasvien talvettamiseen. Olen jo pitkään haaveillut sitruunapuusta, ja yhtenä päivänä puutarhamyymälän ohi ajaessani kävinkin ostamassa sellaisen. Odotan jo kovasti, että voin kesän koittaessa kantaa sen ulos ja kasvin lehtiä ja kukkia nuuskutellessani kuvitella olevani Välimerellä. Samalla suunnittelen jo sille talvehtimispaikkaa kuistilta tai olohuoneesta.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share