Se on täällä taas! Nimittäin kevät (melkein kesä). Olinkin jo kaivannut pörriäisten surinaa, auringon lämpöä iholla ja sitä tunnetta, kun voi olla pihalla t-paidassa.
Tänään tein kevätsiivousta kukkapenkissä ja kuljeskelin ympäri pihaa puutarhasakset kädessä valmiina nappaamaan pois pystyyn jääneitä talventörröttäjiä. Aloitin kasvimaa-alueen siistimisen ja kaivoin hiukan lisää pois rikkaruohoja uudelta kukkapenkin paikalta. Samalla mies edisti remonttihommia ja lapset pyöräilivät pihaa päästä päähän tai kokkailivat leikkimökillä omia soppiaan. Vihdoinkin on niin lämmin, että lapset voivat lutrata vesileikeissään ilman kuravaatteita. Pienet roiskeet eivät paljon haittaa tee.
Lounas kuitattiin tänään pikaisella piirakalla, jossa oli pääosassa kauden ykkösherkku eli nokkonen. Kaivoin sen kaveriksi pakkasesta oman maan pinaattia, jota oli vielä viime syksyltä jäljellä. Lounas nautittiin pihalla (jo toinen ulkoateria tänä vuonna!), mutta kauan emme malttaneet istuskella paikoillamme ennen uusiin puuhiin säntäämistä.
Nokkos-pinaattipiirakka
Pohja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 dl tattarijauhoja
1,5 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,75 dl öljyä
0,75 dl kylmää vettä
Täyte
Nokkosta
Pinaattia
Muna-kaurakermaseos
2,5 dl kaurakermaa
3 munaa
mustapippuria
1 tl suolaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niihin öljy sekä vesi. Painele taikina voitelemattomaan piirakkavuokaan ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Sillä aikaa ryöppää nokoset ja pinaatit ja silppua. Kaada pieneen kulhoon kaurakerma, munat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada pinaatit ja nokkoset esipaistetun pohjan päälle ja lisää päälle muna-kauramaitoseos. Paista koko piirakkaa vielä uunissa noin 25 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä.