Papu-mantelipyörykät

Ruoka-aineita pöydällä.

Lihansyöjäperheissä takuuvarma hittiruoka, joka uppoaa lapsillekin, lienee lihapullat. Meillä kun ei lihaa syödä, on lasten makunystyröitä tullut kosiskeltua jos jonkinlaisilla kasvispyöryköillä. Soijapullat kelpaavat, mutta mieluummin kaupan versiona kuin itse tekeminäni. Mieluummin kuitenkin pitäisin kaupan valmisruuat poikkeuksena enkä sääntönä. Papupihveille ja papupyöryköille mini-ihmisemme sen sijaan pääsääntöisesti nyrpistelevät nenäänsä, vaikka pavuista muuten tykkäävätkin.

Ruoka-aineita pöydällä.

En ole kuitenkaan helposti luovuttavaa tyyppiä, joten pistin taas kerran pyörykkätehtaan pystyyn. Olisi niin mahtavaa, jos löytyisi helppo pyörykkäresepti, jonka avulla voisin ruokkia jälkikasvuani – ruokaa, joka oikeasti katoaisi nopeasti lautasilta, eikä täyttäisi pelkästään kompostiämpäriä. Päätin kokeilla tehdä pavuista pyöryköitä, joissa on samanlainen makumaailma kuin heidän suosikkipapuruuassaan, papatahnassa, jonka maustan usein aurinkokuivatuilla tomaateilla.

Miten näiden pyöryköiden kanssa sitten kävi, tykkäsivätkö lapset? No hyvin kävi. 4-vuotias ainakin totesi, että ne olivat hyviä. Itsekin tykkäsin kovasti!

Papu-mantelipyörykät

Papu-mantelipyörykät

2 prk (340 g) valkoisia GoGreen-papuja

2 dl jauhettuja manteleita (tai valmiita mantelijauhoja) + mantelijauhoja leivitykseen

reilu 3 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja paloina

mustapippuria myllystä

1 muna

2 pientä sipulia

1 valkosipulinkynsi

oliiviöljyä

Kaada pavut ja aurinkokuivatut tomaatit kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää mantelijauhot, pippuri ja muna, sekoita. Pilko sipulit ja kuullota niitä pannulla öljyssä. Lisää sipulitkin taikinaan. Pyörittele taikinasta palloja ja kieritä niitä lautaselle kaadetussa mantelijauhossa. Jauho myös helpottaa pyöryköiden pyörittämistä, koska taikina on loppuvaiheessa pehmeää. Paista pyöryköitä pannulla oliiviöljyssä, kunnes ne saavat väriä.

Tarjoile esimerkiksi salaattipedillä tai pitaleipien sisällä.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Share