Perhosbaari vanhasta kakkuvuoasta

perhosbaari

Varsinkin näin keväällä ennen kuin juuri mikään kukka vielä kukkii, vähien pihalla lepattavien perhosten avuksi tekee mieli tehdä jotain. Päätinkin rakentaa perhosbaarin, jotta siivekkäät kotipihan väriläiskät saisivat vähän helpommin syötävää. Olisihan se nyt mukavaa, jos baari houkuttelisi perhosia pihalle kauempaakin. Ja kunhan kesä tästä koittaa, on vaikea kuvitella kauniimpaa näkyä kuin kukkapenkin yllä lepatteleva perhosparvi. Eikä haittaa, vaikka baarissa vierailisi myös kimalaisia ja muita siivekkäitä.

Perhosbaarin voi yksinkertaisimmillaan askarrella vaikka tyhjästä viilipurkista, mutta itse tykkään, että pihalla roikkuvat esineet voivat saman tien olla kauniita. Niinpä kaivoin kaapista vanhan alumiinisen kakkuvuoan ja päätin tehdä perhosbaarin siitä.

perhosbaari

Perhosbaari vanhasta kakkuvuoasta

Tarvikkeet

Kakkuvuoka

Ohutta rautalankaa

Askarteluhelmiä

Pihdit rautalangan katkaisemiseen

Baaritarjoilut

Punaviiniä + punaviinietikkaa

TAI

Olutta/mehua + sokeria + hiivaa

Lisäksi

hedelmänpaloja ja/tai pesusieni

perhosbaari

Poraa metalliporanterällä vuoan reunoihin neljä reikää vuoan vastakkaisille reunoille. Pujota rautalangan pää ensimmäiseen reikään ja mittaa lanka silmämääräisesti sopivan mittaiseksi siten, että langan toisen pään on tarkoitus tulla kiinni vastakkaiseen reikään. Katkaise lanka.

Pujota lankaan helmiä ja kuljeta helmet valmiiksi kiinnitettyyn päähän. Pidä langan keskikohdasta kiinni ja pujota helmiä myös irti olevaan päähän ja solmi se sitten vastakkaiseen reikään. Tee sama myös toiselle reikäparille ja rautalanganpätkälle. Solmi lopuksi lankojen keskikohtaan lenkki.

perhosbaari

Baarin juomatarjoiluksi on olemassa erilaisia vaihtoehtoja. Käypää juomaa ovat esimerkiksi punaviinin ja punvaiinietikan sekoitus tai hiiva + olut/mehu + sokeri -yhdistelmä. Itse jäin miettimään, maistuisiko perhosille valkoviini, koska meillä sattuu olemaan kaapissa vanhaa valkkaria, joka ei tunnu tulevan juoduksi. Ehkä kannattaa kokeilla?

Baarin pohjalle kannattaa laittaa hedelmän- tai pesusienenpaloja, jotta perhoset eivät huku nesteeseen vaan voivat istuskella palojen päällä juomaa nautiskellessaan.

Baarin voi ripustaa silmukasta roikkumaan vaikka puun oksalle. Kannattaa kuitenkin huomata, että sateella tällainen katoton perhosbaari täyttyy sadevedestä, ainakin, jos puussa ei ole tiheää latvusta. Huolettomampi paikka baarille onkin katoksen alla.

Lue lisää

1 comment

  1. Kulho täyttyy vedellä jos sen jättää sateeseen? Oli aivan uusi tieto minulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share