Pitkävartiset lapaset: Valmista tuli, vaikka vähän kestikin

Aloin viime keväänä neuloa itselleni pitkävartisia lapasia. Mutta ennen kuin tuli valmista, lumet sulivat, luonto alkoi vihertää ja lapaskaksikosta jäi puuttumaan vielä toinen peukalo, jonka neulominen ei enää lämpöisten kevätkelien keskellä kiinnostanut. Jostain kumman syystä neulomisgeenini de-aktivoituu aina auringon valon lisääntyessä ja syttyy taas uudestaan, kun taivaalta tulee vettä ja kelit viilenevät.

Niinpä kaivoin nyt keskeneräisen lapastyömaan esiin ja kudoin sen puuttuvan peukalon. Päättelin langanpäät ja ihmettelin, että tämänkö takia lepuutin lapasparia kokonaisen kesän. Eikö olisi kannattanut vain purra hammasta ja tehdä valmista heti?

Uskon siihen, että parasta tulosta syntyy, kun tekee asioita silloin, kun niistä on innostunut. Koko kesän ajan olisin voinut syyttää itseäni keskeneräisistä lapasista ja tuntea itseni surkeaksi, kun en saanut hommaa valmiiksi ajoissa. Mutta mitä hyötyä siitä olisi ollut? Nyt, kun yölämpötilat alkavat kohta laskea pakkasen puolelle ja talon uuneja taas lämmitellään, lapasprojekti alkoi taas oikeasti innostaa. Ja mitäpä niillä lapasilla kesän helteillä olisi edes tehnyt?

Koko projektin taustalla oli se, että minulla on monia ¾-hihaisia puseroita, joiden käyttö on kuitenkin kylmempään vuodenaikaan vaikeaa, koska kylmä ilma pääsee takin hihan suusta kiusaamaan paljasta käsivartta. Pitkävartiset lapaset pelastavat tilanteen.

Lankana työssä oli jostain alennusmyynnistä ostettu Debbie Blissin Rialto DK, josta piti alun perin tulla pojalle neule. Vauva kuitenkin kasvoi, eikä muutama hassu lankakerä olisi enää pitkään aikaan riittänyt tarpeeksi isoon neuleeseen. En oikein tiedä langan väristä, onko se ihanan rauhoittava vai hiukan pliisu, mutta ainakin tämä merinovillalanka on ihanan pehmeää.

Ohje lapasten varren kuvioon löytyi Ravelrysta. Varren jälkeen lähdin soveltamaan ja neuloin peukalon ja kärjen omasta päästäni.

Seuraavaksi saatan neuloa jäljelle jääneestä langasta vielä itselleni pipon. Tai ehkä sittenkin jotain pojalle, niin kuin alkueräinen suunnitelma oli. Pipo ja lapaset?   

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share