Porkkanalaatikon korvike eli jouluinen porkkana-fetavuoka

porkkana-fetapaistos

Mikä joulupöydän ruuista on se, josta voisit helpoiten luopua? Minulla se on porkkanalaatikko, sen jälkeen siis, kun liharuuat on jo karsittu. Porkkanalaatikkoa tulee syötyä muiden ruokien vanavedessä, mutta jos sitä joskus ei olisikaan, en välttämättä jäisi kaipaamaan. Itse asiassa olen suunnitellut jo useampana vuonna, että jätän porkkanalaatikon tekemättä ja keksin tilalle jotain uutta.

Tänä vuonna sitten aloin tuumasta toimeen. Jouluruokien versiointi tuntuu nyt olevan jonkinlainen pieni trendikin, ainakin olen nähnyt monessa paikassa jouluisia porkkanareseptejä, jotka etäisesti muistuttavat porkkanalaatikkoa.

porkkana-fetapaistos

Omaan porkkanalaatikon korvikkeeseeni tuli vain muutama ainesosa, joista yksi sattuu olemaan lanttu. Lanttulaatikko on kyllä lemppareitani, mutta saahan sitä lanttua laittaa muuallekin kuin lanttulaatikkoon. Uusi twist juureksiin tulee kanelista ja fetajuustosta.

Porkkana-fetavuoka

n. 1 kg porkkanoita
1 pienehkö lanttu
loraus oliiviöljyä
juoksevaa hunajaa
½ tl kanelia
suolaa
pippuria myllystä
1 pkt (150 g) fetajuustoa

Kuori ja pilko porkkanat ja lanttu. Levitä palat uunivuokaan ja lisää päälle oliiviöljyä, juoksevaa hunajaa ja mausteet. Sekoita vielä kaikki käsin ja murustele päälle fetajuusto. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Paistamisen loppupuolella vuoka kannattaa peittää foliolla tai kannella, jotta feta ei tummu liikaa.

Tämä oli muuten ihan sairaan hyvää, joten veikkaan, että tällaista herkkua tullaan kuin tullaankin joskus näkemään meidän joulupöydässämme. Tänä vuonna tosin tytär pyysi, että perinteistä porkkanalaatikkoa tehtäisiin joka tapauksessa, joten klassikon valta-asema ei ainakaan vielä tullut horjutetuksi.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share