Rennompi uusi vuosi

Vuosi vaihtui ja arki rullaa taas jo omalla painollaan, mutta itse viipyilen vielä uuden vuoden alkamisen tunnelmissa. Ehkä siksi, että varsinainen vuodenvaihde ja oikeastaan koko joululoma meni meidän perheellä flunssassa. En nähnyt yhtäkään rakettia, kun keskityin lähinnä siihen, kulkeeko ilma tukkoisessa nenässä ja pystynkö olemaan yskimättä.

Nyt, kun uusi vuosi on jo porskuttanut pitkälle tammikuuhun, mietin edelleen uudenvuodenlupauksia ja uudenlaista alkua. Olenkin ajatellut tehdä arkeeni pieniä muutoksia, jotka ehkä auttavat jaksamaan hiukan paremmin. Sehän tiedetään, että flunssatkin pysyvät paremmin poissa, kun ei kuormita itseään liikaa.

  • Jos tuntuu siltä, että ei jaksa, pitää ottaa vapaata. Olen onnekseni yrittäjä, joten oman itseni pomona voin antaa itselleni vapaapäivän, kun siltä tuntuu. Päätän opetella, että maailma ei siihen kaadu. Itse asiassa oma aika ja rento mieli vievät usein asioita eteenpäin paremmin kuin hampaat irvessä puurtaminen.
  • Yritän jatkossa ottaa uudet haasteet vastaan stressaamatta. Minulla on nimittäin aina sama kaava. Keksin jotain, mitä haluaisin tehdä esimerkiksi työrintamalla, teen hartiavoimin töitä tavoitteen saavuttamiseksi ja kun lopulta pääsen eteenpäin, iskee mieletön stressi. Osaanko, kehtaanko, jaksanko tai haluanko edes? Kun homma, eli uudentyyppinen juttukeikka tai uusi työtehtävä on kunnialla suoritettu, huomaan, että osasin, kehtasin ja jaksoin. Stressausvaihe vei siis voimia turhan takia.
  • Opettelen ostamaan palveluja. Meillä ollaan pitkään tehty remontteja itse jaksamisen rajoilla keikkuen, mutta tänä vuonna aion oppia ymmärtämään, että omin hartiavoimin rempattu talo ei ole mikään ylpeydenaihe, jos se uhkaa viedä yöunet, perhesuhteet ja hyvinvoinnin.
  • Karsin turhia juttuja. Tilasin hiljattain ulkomaisesta nettikaupasta vaatteita, jotka eivät sitten ihan sopineetkaan. Palautus olisi ollut kallista, joten ajattelin näppärästi kaventavani vaatteita oikeista paikoista. Nyt ne lojuvat edelleen kaapissa korjaamattomina ja vievät siellä henkistä energiaani. Ei enää tällaista! Vaikka osaisin tehdä jotain, se ei tarkoita, että jaksaisin, haluaisin tai viitsisin.
  • Ymmärrän ja hyväksyn, etten ole mikään kodinhengetär. Vaikka haluaisin kamalasti, että meillä olisi aina siistiä ja jokaisen piirongin päällä olisi kaunis vuodenaikojen mukaan vaihtuva asetelma, oikeasti olen boheemi huithapeli, joka viihtyy mieluummin haaveissaan kuin verhoja vaihtelemassa. Tämä on ihan ok.

Ei muuten uskoisi, että tähän aikaan vuodesta ja vieläpä ilman lunta löytyisi pihalta kovinkaan paljon kuvattavaa. Aurinko saa kuitenkin kaiken näyttämään kullalta, joten kun tänään pitkästä aikaa saatiin hiukan nauttia auringonsäteistä, säntäsin heti kameran kanssa ulos. Kissakin oli vaihteeksi sen verran pitkään paikallaan, että sain napattua siitä kuvan.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share