Resepti hyvään äitienpäivään: nikkarointia ja pihahommia

Mikä on sinun mielestäsi paras tapa viettää äitienpäivää? Aamupala sänkyyn, lasten askartelemat söpöt kortit vai täytekakkutarjoilu? Minun suunnitelmiini kuului noista vain lasten kortit, mutta muuten olin odottanut tätä äitienpäiväviikonloppua jo pitkään. Olin innoissani, että pääsisimme vihdoin kasvimaaprojektin pariin, vihdoinkin kun oli sellainen viikonloppu, että olimme kaikki kotona ja vapaalla, eikä sääennuste ollut luvannut räntääkään.

Pikkuveli alkoi kuitenkin edellispäivänä, taas kerran, näyttää flunssan oireita, ja hänellä nuo taudit tuppaavat infektioastman takia olemaan vaivalloisia. Ei riitä, että hän saa itseensä lähes joka ikisen flunssan, mitä on tarjolla, mutta taudit nostavat melkein aina myös kuumeen, hengitys käy työlääksi ja yskä valvottaa meitä kaikkia yökausia. Lisäksi lääkkeiden otto ei kuulu pikkumiehen lempipuuhiin, joten siinä vaaditaan aikuiselta usein suurta oveluutta.

Ajattelinkin eilen, että tästä äitienpäivästä tulee kyllä kurjista kurjin. Hyvästi kauniit suunnitelmani pihahommien edistämisestä ja yhteisestä grillaamisesta. Eikö äitienpäivän kuuluisi olla jotain muuta kuin sitä samaa arkista puurtamista kuin aina muutenkin? Saako muuten johonkin valittaa siitä, että pääsiäisenäkin meillä oli sama meininki, ja kaikki sovitut menot (=hauskuudet) piti perua lasten sairastumisen takia.

Lopulta kävi kuitenkin niin, että kuume laski, flunssa tuntui muutenkin olevan aika vaisu ja pääsimme kuin pääsimmekin viettämään äitienpäivää pihahommiin. Tulevan kasvimaa-alueen pohjalle levitettiin suodatinkangas ja sen päälle soraa, ja soran päälle alettiin nikkaroida viljelylavoja. Lisäksi ehdittiin grillata ja leipoa omenapiirakkaa. Omat vanhempani kävivät lisäksi mukana touhuamassa. Taisi tullakin paras äitienpäivä ikinä. Parasta on tietysti se, että ylipäänsä olen ollut niin onnekas, että olen saanut tulla äidiksi kahdelle noin ihanalle muksulle.

Toivottavasti sinunkin äitienpäiväsi on ollut hyvä. Mikä parasta, kevätkin näyttäisi vihdoin saapuneen!

Lue lisää

2 comments

  1. Kuulostaapa tutulta infektioastmaatikon sairastelu. Meillä myös 2-vuotias juuri kipeänä ja tuo infektioastma tekee taudeista kyllä aina niin kamalat. Hengitys on niin vaikeaa ja lääkkeenotto yhtä tuskaa. Mutta onneksi tänään on ollut jo vähän parempi päivä kuin eilen ja vältyttiin päivystysreissulta.

    Mukava, että saitte sairastelusta huolimatta äitienpäivänä pihahommia eteenpäin ja monenmoista muutakin mukavaa tehtyä! 🙂

    1. Meillä on auttanut tuohon infektioastmaan suolahuoneella käynti aina flunssan iskiessä. Lapsen kasvaminen tuntuu myös auttavan 🙂 Toivottavasti teilläkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share