Smoothie kurpitsasta ja tyrnimarjoista

Jumiudun aina arkisin syömään tiettyjä hyväksi havaittuja perusruokia, mutta perusluonteeltani olen kyllä kokeilija. On ihanaa saada uusia resepti-ideoita ja yhdistellä makuja. Joskus mennään metsään, mutta toisinaan taas syntyy herkullisia lopputuloksia.

Joskus teininä innostuin esimerkiksi lisäämään muhennokseen banaaniviipaleita. Silloin en vielä ollut kuullut keittobanaaneista eikä niitä tainnut kovin monesta paikasta löytääkään, ja varmasti siitä syystä makukokemus oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Myöhemmin olen matkoillani päässyt maistamaan jos jonkinlaista muutakin banaania kuin kotoisesta marketista löytyvää makeaa varianttia.

Kurpitsa taas on siitä erikoinen ruoka-aine, että sitä tulee käytettyä lähes pelkästään syksyisin. Keitän siitä kuuliaisesti sosekeittoa ja joskus teen kurpitsapiirakkaakin, mutta jostain syystä kurpitsakokkailut jäävät aina näihin tuttuihin vaihtoehtoihin. Ehkä tästä syystä kurpitsa ei kuulukaan lempivihanneksiini muuta kuin ehkä ulkonäön puolesta, koska sen käyttömahdollisuudet tuntuvat niin rajatuilta.

Tänään päätin kuitenkin tehdä kurpitsasta vaihteeksi smoothieta. Sellaista en olekaan ennen tehnyt, joten maustaminen meni jännittävästi kokeilun puolelle. Kaneli antaa tähän syksyiseen vitamiinipommiin oman makunsa, mutta tärkein vivahde tulee tyrnimarjoista (joita meillä on tullut tänäkin vuonna valtavasti) sekä suosikistani sitruunankuoresta. Voikohan olla olemassa mitään sitruunan kuorella maustettua, mikä ei maistuisi hyvältä?

Tyrni-kurpitsasmoothie

Iso lohko kurpitsaa

Oliiviöljyä

Noin 1 dl tyrnimarjoja pakastettuna

1 banaani

loraus kauramaitoa

hunajaa

½ tl kanelia

1 tl sitruunankuorta raastettuna

 

Lohko kurpitsa ja laita lohkot uunipellille. Voitele esiin jäävät pinnat oliiviöljyllä ja paista uunissa, kunnes hedelmäliha on pehmeää. Kypsensin samalla muutakin käyttöä varten useamman kurpitsalohkon, mutta smoothieen tarvitaan vain yksi.

Kun lohkot ovat kypsiä ja hiukan jäähtyneet, kaavi lohkon sisus blenderiin. Lisää muut aineet ja pyöräytä tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta tai mausteita. Nauti!

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share