Sokerittomat puolukka-kookoskeksit

puolukka-kookoskakkuset

Kun olin lapsi, viikonloppuihin liittyi oma tunnelmansa. Oli siivottu, ruuaksi oli jotain vähän erikoisempaa (ranskalaisia perunoita, joita emme muutoin saaneet syödä) ja usein äiti taisi leipoakin jotain. En tiedä, kuinka tarkkoja tällaiset muistikuvani ovat, mutta varmaan niissä aika paljon totuuspohjaa on, kun muistot niin kertovat.

Vapaissa viikonlopuissa onkin ihan oma tunnelmansa. Jos ei tarvitse tehdä mitään, on ihana laiskotella, levittää lasten kanssa värikynät pitkin keittiön lattiaa ja joutilaasti piirrellä mitä mieleen tulee. Lukea aamun lehteä, antaa lasten katsoa lastenohjelmia ja suunnitella tulevaa päivää.puolukka-kookoskakkuset

Meillä isäntä tekee tällä hetkellä vuorotöitä, joten tällaiseen viikonloppufiilikseen on kuitenkin joskus vähän vaikea päästä. Kun yksi perheestä on usein viikonloppuna poissa ja kun lapset ovat vielä pieniä, viikonloput eivät välttämättä tunnu niin levollisilta. Meillä ei siis ole aina aikaa siivota viikonlopuksi, puhumattakaan siitä, että aina leivottaisiin. Joskus tehdään remonttia tai muuten touhutaan jotain, mikä päinvastoin panee paikat hyrskyn myrskyn.

Menneenä viikonloppuna ehdin kuitenkin pitkästä aikaa kehittää uuden reseptin. Teki mieli jotain makeaa sunnuntaitunnelmaan, mutta koska viime aikoina on tullut syötyä vaikka minkälaista herkkua, yritin pitää nämä namupalat terveellisellä linjalla. Ilman sokeria valmistetut keksit tai oikeammin ehkä kakkuset, koska näissä ei ole keksimaista rapeutta, maistuvat ainakin omaan makuuni aivan tarpeeksi makeilta mutta tekevät silti hyvää. Makeutuksena toimii banaani, luonnostaan makeahko kookosjauho sekä hunaja, jonka voi halutessaan jättää poiskin.

 

Sokerittomat puolukka-kookoskakkuset

2 banaania

2 dl kookosjauhoja

1 dl pähkinöitä

0,5 dl kookosöljyä

3 rkl juoksevaa hunajaa

ripaus suolaa

½ tl kanelia

1 dl puolukoita

1–2 kourallista rusinoita

 

Soseuta banaanit kulhossa sauvasekoittimella. Hienonna pähkinät esimerkiksi tehosekoittimessa ja lisää ne taikinaan yhdessä kookosjauhojen kanssa. Sulata kookosöljy juoksevaksi esimerkiksi pitämällä purkkia kuuman vesihanan alla ja lisää taikinaan. Lisää muutkin aineet ja sekoita tasaiseksi. Käyttämäni puolukat olivat tuoreita, mutta pakastetutkin käyvät.

Muovaile taikinasta uunipellille käsin pieniä kakkusia. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Share