Lehtikaali on siitä(kin) mukava vihannes, että sen satokausi ulottuu pitkälle syksyyn. Meilläkin on poimittu lehtikaalia vielä marraskuulla, eikä sadon laadussa ole valittamisen varaa, päinvastoin. Siinä missä lehdet olivat kesällä tuholaisten syömiä, nyt syksyn mittaan tuholaiset ovat kuolleet kylmyyteen mutta lehtikaali se vain jaksaa tuottaa satoa.
Päästin tällä kertaa lehtikaalin maustamaan tahnaa, johon tuli lisäksi muun muassa kikherneitä ja auringonkukansiemeniä. Tämä sopii vaikka leivän päälle tai muiden ruokien lisukkeeksi.
Lehtikaali-kikhernetahna
1 prk kikherneitä (tai valkoisia papuja)
isohko nippu tuoretta lehtikaalia
1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
limen mehua
Hienonna ainekset sauvasekoittimella ja lisää mausteet. Tarkista maku ja tarjoa.