Toukokuu räjähtää käsiin

En varmaan ole ainoa, joka ihmettelee, miten talven jälkeen voi tulla suoraan kesä ilman kovin kummoista kevättä. Mutta en valita, vaan olen enemmän kuin tyytyväinen nopeasti lämmenneisiin keleihin. Pihalla räjähtävä vihreys ja taivaalta helottava aurinko ovat kuitenkin saaneet taas muistamaan, millaista on, kun aika ei tunnu millään riittävän kaikkeen mihin haluaisi edes kevätillan valoisat tunnit mukaan luettuina.

Olen kunnostanut lavaviljelmää kevätkuntoon ja tehnyt ensimmäisiä kylvöjä. Olen aloittanut uuden kukkapenkin rakennuksen. Mies on kuljettanut traktorilla puidenkaadosta syntyneitä risukasoja. Lapset ovat kirmanneet nurmikolla kuin kesälaitumelle päästetyt vasikat ja kaikki olemme nauttineet siitä, että kerrankin voi sanoa olevan lämmin.

Mietin, miten kevääntulo joka vuosi voikin olla näin suuri yllätys. Vaikka järjellä tietää, että lehdet puhkeavat puihin joka vuosi ja tapahtumasta on edellisiltä vuosilta muistikuviakin, joka kerta luonnon herääminen tuntuu yhtä ihmeelliseltä. Kuljeskelen tarkastamassa istutuksiani ja ilahdun jokaisen tutun taimen sinnikkäästä noususta mullan alta kuin vanhan ystävän tapaamisesta. Kehoni tuntee taas tekevänsä tuttua ja kodikasta liikettä, kun lapioin multaa kottikärryihin. Löydän varastosta viime syyskesällä kesken jääneet projektit ja ihmettelen, mihin kaikki aika tässä välissä katosi.

Samalla koen taas vähän huonommuudentunnetta siitä, miten piha on yhtäkkiä täynnä siellä täällä lojuvia leluja, omatkin työkalut ovat levittäytyneet ties minne nurmikolle ja koko ajan on kesken monta asiaa yhtä aikaa. Kukaan ei muista huolehtia ruuanlaitosta, siivouksesta tai vaatteidenpesusta, kun meillä kaikilla on niin kiire elää kevättä. Ehkä olemme tosiaan vähän sekaisin nyt, kun näistä lämpimistä päivistä on saatu nauttia vasta hiukan esimakua. Toivottavasti lämpimät säät jatkuvat, niin että tulemme jossain vaiheessa järkiimme ja ymmärrämme ottaa hiukan rauhallisemmin. Vaikka ehtiihän sitä toisaalta taas syksylläkin!

Ps. Kisukaan ei enää halua tulla sisälle taloon, vaan nauttii auringosta ja pyytää ruuan ulos. Varma kesän merkki!

Lue lisää

4 comments

  1. Ai että teillä näyttää niin ihanalta, keväiseltä ja kauniilta! Juuri tuota vihreyttä ja vehreyttä on täälläkin odoteltu ja osittain odotetaan edelleen: teillä on kuvista päätellen kevät paljon pidemmällä kuin meillä 🙂

    1. Kiitos! Tässä vuodenajassa on kyllä parasta vihreys ja se, kun kaikki on vielä niin tuoretta (ei kuivuudessa kellastunutta).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share