Vanhan talon kylpyhuoneen tyylivalinnat

vanhan talon kylpyhuone

Kylpyhuone tuntuu monen mielestä olevan vaikea sisustettava vanhaan taloon. Tämä ei sinänsä ole mikään ihme, koska modernit suihkukaapit ja vessanpöntöt saattavat riidellä vanhan talon tyylin kanssa. Toisaalta nykyaikaisia kylpyhuoneita ei ennen taloissa edes ollut, joten mallia on vaikea ottaa suoraan historiasta.

vanhan talon kylpyhuone

Meillä tehtiin kokonaan uusi kylpyhuone reilu pari vuotta sitten eli silloin, kun kuopus oli ilmoittanut tulostaan. Entisessä pikkuruisessa wc-kylpyhuoneessa oli esikoisen pepunpesu ja vaippojen vaihto ollut sen verran hankalaa, että päätimme yksissä tuumin uuden kylpyhuoneen rakentamisen olevan käsillä. Kylppäristä tehtiin juuri niin tilava kuin oli mahdollista ilman, että tilaa tuli silti yhtään haaskattua. Erillistä kodinhoitohuonetta ei talossa ole, joten kylpyhuoneeseen piti mahduttaa vessan, käsienpesualtaan ja suihkukaapin lisäksi myös pesutorni.

Halusimme kylppäriin ehdottomasti suihkukaapin kapistuksen rumasta ulkonäöstä huolimatta. Emme halunneet roiskia vanhan talon sisällä vedellä enempää kuin on pakko, joten suihkukaappi oli itsestään selvä valinta. Vesiputket asennettiin pintaan, jotta mahdolliset vuodot olisi helpompi nähdä.

vanhan talon kylpyhuone

Suihkukaapin kolhoa ulkomuotoa kompensoimaan halusin perinteistä paperitapettia Pihlgren & Ritolalta. Koska kyseessä on paperitapetti ilman muovikalvoa, lakkasimme tapetoidut seinät, jotta vesihöyry ei tekisi tuhojaan tapetille. Seinän alaosaan teimme puolipaneelin, jotta mahdolliset vesiroiskeet lavuaarista eivät olisi haitaksi. Vanhaa tyyliä tuo myös mustavalkoinen laattalattia.

Allaskaapiksi hankimme vanhan komuutin, joka tilattiin muiden kaappikauppojen kylkiäisenä Puolasta. Hanat otettiin kotimaisen Oraksen mallistosta, koska mies halusi ennen kaikkea helpot ja kestävät hanat. Omat haaveeni vanhanmallisista hanoista saatikka erillisestä kylmä- ja kuumahanasta jouduin siis tässä kohtaa hautaamaan. Myöskään vessanpöntön kanssa ei kikkailtu, vaan se on tavallinen Ido.

vanhan talon kylpyhuone

Vanhan talon kylpyhuone on aina tietyllä tapaa kompromissi, koska vanhaa tyyliä ja uutta lvi-tekniikkaa ei ole helppo yhdistää. Itse ajattelen, että sisustukselliset valinnat, kuten tapetit,  paneelit ja laatat luovat niin voimakkaasti tunnelmaa, että uudenmalliset hanat tai suihkukaapit antaa siinä kohtaa anteeksi. Kylpyhuone kaipaa vielä vähän lisää yksityiskohtien hiomista, minun on esimerkiksi tarkoitus kunnostaa seinälle pikkukaappi tavaroiden säilytystä varten ja ripustaa seinälle myös tauluja, mutta kokonaisuutena olen tähän jo aika tyytyväinen. Oikeastaan se on lempparini koko talon huoneista. Ennen kaikkea olen tyytyväinen siihen, että uskalsin seurata visiotani emmekä tyytyneet niihin kaikkein ilmeisimpiin vaihtoehtoihin, joita katalogeissa näkee.

Minkälaisen kylpyhuoneen sinä olet toteuttanut vanhaan taloon tai millaisesta haaveilet?

Lue lisää

4 comments

  1. Voi että, tiedätkö olen ollut kommentoivinani useampaakin postaustasi täällä aiemmin mutta ne ovat näköjään hävinneet johonkin kyberavaruuteen! Kaunis kylppäri on tämä, todella viehättävä. Minun on pitänyt postata meidän kylpyhuoneemme remontista ja teenkin sen tässä piakkoin, nyt kun sain tästä hyvän syyn postata. 🙂

    1. No onpa erikoista, ei ole tänne asti tullut kommentteja. Täytyykin tulla kurkkaamaan teidänkin kylppäriremonttia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Share