Viisi sateisen juhannuksen hyvää puolta

Veljeni osasi ennustaa juhannuksen sään aivan nappiin jo useampi viikko sitten. Kuivuutta päivitellessämme hän totesi, että ei huolta, viimeistään juhannuksena sataa kuitenkin. Ja niin tässä nyt näyttää käyvän, että juhannusta vietetään joko sadevaatteissa katosten alla tai suosiolla sisätiloissa. Mutta sateisessa juhannussäässä on myös hyviä puolia, katso vaikka!

1) Vihdoinkin sataa. Olkaamme iloisia, että kasvit saavat vettä ja keksikäämme muuta tekemistä kuin säästä murjottaminen. Ajattele hyviä puolia: voit lähteä mökille ilman, että pitää huolehtia, kuka kastelee kasvimaata.

2) Voit rauhassa pitää leffaillan. Ei ole paineita kokea sitä kaikkien aikojen legendaarisinta juhannusta, kun sään puolesta et kuitenkaan voi ihailla auringonlaskua yömyöhällä ja nauttia ilta-auringosta. Itse ainakin olen niin väsynyt kevään ja alkukesän työputkesta ja kotiprojektien parissa ahertamisesta, että juhannus vailla suorituspaineita tulee ihan tarpeeseen.

3) Saunassa on joka tapauksessa lämmin. Eikö olekin ihan mukavaa kerrankin panostaa saunomiseen, kun vilvoittelu onnistuu luontevasti eikä tarvitse koko ajan kärsiä helteestä? Hyttysetkään eivät vilvoitteluhetkinä pahemmin häiritse, koska eivät kai nekään sateessa lennä.

4) Sateella uiminen on mukavaa. Ukkosella ei tietenkään ole järkevää mennä veteen, mutta jos taivaalta tulee pelkkää vettä ilman salamoita, voit kokea saman hurman kuin lapsena, kun uimaan mentiin säällä kuin säällä. Kerrankin sade ei haittaa, kun järvessä on joka tapauksessa märkää.

5) Panosta syömiseen. Tosigrillaajat eivät sateesta lannistu, mutta itse taidan nauttia siitä, että saan hyvällä syyllä tehdä ruokaa siellä missä se on helpointa, eli omassa keittiössä. Kermakakut eivät lätsähdä, kun ei ole liian kuuma, eikä jäätelökään sula ennen aikojaan. Kätevää!

Mukavaa juhannusta kaikille säistä riippumatta!

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share