Yrttivoi lipstikasta ja ruohosipulista

Muistan vielä  hyvin sen ajan, kun lapset olivat pienempiä ja tuntui vaikealta ehtiä hakea yrttejä pihalta.  Pelkkä pihalla piipahtaminen oli aina pieni show, kun sai hermoilla, onko joku kiivennyt sillä aikaa keittiön pöydälle ja pudonnut sieltä päälleen tai ehtinyt löytää sakset ja silputa keittiön verhot riekaleiksi.

Oi niitä aikoja… Siis ei todellakaan! Nykyään voin jo pyytää varsinkin isosiskoa hakemaan pihalta yrttejä itsekin, ja hän jopa aika hyvin tunnistaa eri kasvit. Homma on siis helpottunut paljon, ja tästä syystä meillä syödään nyt yrttejä paljon enemmän kuin ennen. Kaiken lisäksi lapset ovat oppineet, että ruuan seassa olevat vihreät hituset voivat olla jotain muutakin kuin ”roskia”. Eivät he niitä aina syö, mutta valituksen määrä on vähentynyt.

Mutta sitten on lipstikka. Hiukan hankalan makuinen yrtti, joka on vieras omassakin suussani, ymmärrettävästi myös lasten. Esimerkiksi keiton mausteena lipstikka ei meillä toimi yhtään.

Lipstikkaa kuitenkin kasvaa meillä kaksi isoa puskaa, joten päätin taas ottaa uuden yrityksen ja kokeilla tehdä lipstikasta yrttivoita. Toiseksi maustajaksi tuli mukaan ruohosipulia, joka onkin nyt aivan parhaimmillaan.

Lipstikka-yrttivoi

margariinia tai voita

oliiviöljyä

lipstikkaa silputtuna

ruohosipulia silputtuna

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

Sekoita kaikki aineet ja tarjoile esimerkiksi näkkileivän päällä.

Minuun ja isäntään tämä voi upposi kuin veitsi… no, tiedätte mihin. Lapsiin kylläkään ei, joten jatketaan vielä harjoittelua!

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share