Blogivuosi 2017 paketissa ja lupaukset vuodelle 2018

Kun kalenterissa numerot vaihtuvat, on luonnollinen hetki tehdä pieni välitilinpäätös omassa elämässä. Normaalistihan päivät ja viikot vain kuluvat, mutta kukaan ei varmaankaan halua, että elämä lipuisi ohi huomaamatta automaattiohjauksella ilman, että itse on paatin ruorissa päättämässä, mihin suuntaan ollaan menossa. Siksi vuodenvaihde on hyvä hetki tarkastella mennyttä ja asettaa tavoitteita tulevalle.

Sattumoisin tämä minun bloginikin on nyt aika tarkkaan vuoden ikäinen. Niinpä nyt taitaa olla hyvä aika pitää myös pieni katsaus blogin menneeseen vuoteen ja luotsata askeleita tulevaan.

Alkuvuonna 2017 tein perheen kanssa metsäretkiä ja ruokin lintulaudalla lintuja. Tänäkin vuonna tarjoilut on jo katettu esille, mutta lähinnä vasta talitintit ovat löytäneet paikalle. Lisäksi harjoittelin ruuan valmistusta leivinuunissa.

Lupaus vuodelle 2018: Aion oppia tekemään leivinuunissa pataleipää ja pizzaa.

Kevättalvella maalattiin ruusuhuoneen lattiaa, ihasteltiin huoneen perinteisiä sähkötöitä ja tulihan se huone jossain vaiheessa valmiiksikin. Vaikea uskoa, että siitä on vasta niin vähän aikaa! Nyt huone on jo kovassa käytössä ja osa arkea. Miten ikinä pärjäsimmekään ilman ruusuhuonetta. Lisäksi ompelin tyttärelle mekon, mutta sittemmin ompelukone on päässyt pölyttymään ihan itsekseen.

Lupaukset vuodelle 2018:

Sisustan ruusuhuoneen valmiiksi. Työpöytä ja työtarvikekaappi ovat vielä vähän sinne päin, ja parempi mattokin huoneeseen tarvitaan. Sängyssäkään ei ole vielä kunnollista patjaa.

Korjautan ompelukoneen taas kuntoon ja alan surautella kaikkia suunnittelemiani töitä, kuten toisen mekon tyttärelle. Voisin vihdoin uskaltautua kokeilemaan myös ompeluksia trikoosta.Kevät meni aika lailla puutarhahommista intoillessa, ja paljon saimme myös aikaan. Yritin muun muassa yhdistää lastenhoitoa ja puutarhatöitä, ja se taisikin olla koko kesän teema. Toisaalta sain slaagin rikkaruohoista. Aikaisemmin kevättalvella olin vannonut luonnonmukaisen puutarhanhoidon nimeen ja julistanut, ettei sen pihan nyt niin tip top tarvitse olla.

Lupaus vuodelle 2018: Yritän ottaa rennommin myös pihastressin iskiessä. Miljoona keskeneräistä projektia tarkoittaa miljoona hauskaa asiaa tekeillä.

Keski- ja loppukesä kului sekin tiukasti puutarhassa. Suurin yksittäinen saavutus oli kivipuutarhan perustaminen, joka olikin paljon nopeampi homma kuin pelkäsin. Mielenkiinnolla odotan miltä se näyttää ensi kesänä, kun kasvit ovat päässeet kunnolla kasvun vauhtiin. Hullaannuin myös jälleen kerran rompepäivillä.

Lupaukset vuodelle 2018: Teen pihalle vähintään yhden uuden kukkapenkin ja viimeistelen kasvimaa-aitauksen.

Syksyllä minuun iski jonkinasteinen kaipuu kaupunkimaisemiin, ja sadonkorjuun määräkin taisi vähän rasittaa. Onneksi intoa antoivat puutarhajuhlat, joissa ikävä kyllä satoi ja oli luvattoman kylmä. Keräsin talteen perennojen siemeniä, ja taisin niistä jotain kylvääkin (en enää muista mitä ja minne). Pohdiskelin myös työasioita, muun muassa kerroin siitä, miten olen onnistunut työllistämään itseni maalta käsin. Myös uutta remonttia pantiin alulle.

Lupaukset vuodelle 2018: Teemme vessan remontin valmiiksi. Järjestän lisää juhlia. Hankin lisää perennoja. Käytän kaiken intoni ja tarmoni, että työasiat menisivät hyvin tulevanakin vuonna ja että saisin lisää mielenkiintoisia ja antoisia projekteja.

Myöhäissyksyllä ja talven alussa sain pienen sisustuskärpäsen pureman. Pohdin vanhan talon sisustusta, eteisen säilytysratkaisuja, maalasin kalkkimaalilla, kesytin tavarakaaosta ja nyt viimeisimpänä pohdin vanhan talon kylpyhuoneratkaisuja.

Lupaus vuodelle 2018: Aion sisustaa vielä enemmän! Pikkukaappi vessan seinälle on jo työn alla, ja pian työlistalle päässee myös lastenhuoneen pulpetti. Lastenhuoneessa on muitakin muutoksia, joista toivon pääseväni kertomaan pian.

Tässä olikin samalla lista siitä, minkälaisia aiheita voitte odottaa näkevänne tässä blogissa tulevana vuonna. Toivottavasti pysytte mukana menossa jatkossakin. Mukavaa ja menestyksekästä uutta vuotta itse kullekin!

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share