Vessan sisustussuunnitelma ja laattavalintoja

Kuvat: Mx Kivi, Hattulan kaakelitehdas, Zoco Home

Alakerran vessan remontti on nyt siinä vaiheessa, että pitää tosissaan alkaa miettiä huoneen sisustamista. Betonivalun täytyy kuivua enää pari viikkoa, joten alkaa olla jo kiire valita lattian laattoja sekä muita vessan materiaaleja.

Kuva: Coastal Living

Meillä on jo pitkään ollut mielessä ajatus laittaa lattiaan marokkolaisia sementtilaattoja. Nyt aloimme kuitenkin epäröidä, koska kuulimme, että sementtilaatat ovat tosi vaikeita asentaa. Meistä kumpikaan ei ole laatoittanut aikaisemmin yhtään mitään, mutta tällä kertaa ajattelimme kuitenkin yrittää. Yläkerran kylpyhuoneen laatoitusjälkeen emme ole olleet täysin tyytyväisiä siitä huolimatta, että homman teki ammattilainen. Päättelimme, että on sentään mukavampi olla tyytymätön omaan kädenjälkeensä kuin ammattilaisen, jolle on maksanut. Mutta kannattaako aloittaa opetteleminen mahdollisimman vaikeasta laattatyypistä vai pitäisikö tehdä kompromissi ja valita jotain vähemmän vaikeaa mutta samalla tylsempää?

Kuvat: Mx Kivi, Kymppilaatat, Viinikan Tähti

Onneksi keksin, että voisimme valita helpompia, yksivärisiä laattoja lattiaan ja asentaa niiden kaveriksi marokkolaisia laattoja lavuaarin taakse roiskesuojaksi. Suoralle seinälle sementtilaattojen asennuksen luulisi olevan helpompaa kuin lattiaan, jossa on kaato, ja valkoiset paneeliseinät saisivat niistä vähän piristystä. Lisäksi huomasin, että marokkolaistyylisiä laattoja on olemassa myös keraamisina, jolloin ne eivät ole aitoja sementtilaattoja mutta tyylin ja kuvioiden puolesta hyvin samanlaisia ja käsittääkseni helpompia asentaa.

Värimaailman rakennamme vanhan lavuaarin mukaan, joka löytyi pihavajasta. Mintunvihreä lavuraari on joskus kuulunut talon aiemmille omistajille ja on vielä niin hyvässä kunnossa, että ajattelimme ottaa sen uudelleen käyttöön. Toisaalta olen aivan hullaantunut myös kuvissa näkyviin sinivalkoisiin meksikolaislaattoihin, mutta en ole vielä aivan varma, sopisiko lavuaarimme niiden kanssa yhteen.

Kuvat: Zoco Home, Mx Kivi

Arvatkaa muuten, onko vaikea päättää näistä kaikista vaihtoehdoista! Onneksi asiaa on rajoittamassa sellaisia tekijöitä kuin hinta ja esimerkiksi pienin mahdollinen tilausmäärä. Jos tarve on noin neliömetrin ja jotakin laattaa ei saa kuin useamman neliömetrin erissä, voi sellaisen vaihtoehdon suosiolla poistaa listalta.

Kuva: Justinablakeney.com

Valitsemisen vaikeudesta huolimatta olen aika innoissani, miten hieno meidän vessasta vielä tuleekaan!

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share