Hankalan kohteen remontointi – kompromisseja vai luovia ratkaisuja?

remonttitarvikkeita

En ehkä olisi uskonut, mutta meillä on taas polkaistu käyntiin uusi remontti eli alakerran vessan kunnostus. Kannattaisi vähän varoa, mitä suustaan päästään, nimittäin satuin yhtenä päivänä mainitsemaan puolisolle, että tämä vessakin olisi kyllä syytä laittaa aika lailla remonttilistan kärkipäähän. Ei kestänyt kuin pari päivää, kun innostunut miekkonen oli jo purkanut lattialaatat pois ja siirtänyt vesivaraajan pois remontin tieltä eteiseen odottamaan.

Itse en ehkä ehtinyt aivan ajatuksen tasolla mukaan tähän räjähdysmäisesti käynnistyneeseen remontti-intoon, mutta olen kyllä sitäkin tyytyväisempi sitten, kun hommasta tulee valmista. Vessan remontti on ollut jo pitkään mielessä, mutta koska emme ole täysin tienneet, mitä huoneelle teemme, ovat muut hommat kiilanneet sen edelle.

Vessasta puretaan lattia kokonaan, koska emme ole aivan varmoja, onko alapohja kunnossa. Viereisessä huoneessa eli eteisessä oli alapohja aika pahasti lahonnut, joten näin saattaa olla tämänkin huoneen kohdalla. Tulevat löydökset vähän jännittävät, mutta päälimmäisenä mielessä on kuitenkin tyytyväisyys, että tämäkin homma tulee tehtyä. Oli lahoa tai ei, remontin jälkeen talon viimeinenkin harmaa alue alapohjan osalta tulee tutkittua ja mahdollisesti korjattua.

Vaikka alapohjan korjausten kanssa tullaan ehkä vielä näkemään stressiunia ja toivomaan, ettei koko hommaa olisi aloitettukaan, enemmän päänvaivaa remontin suunnittelun osalta on itselleni aiheuttanut vessan valtava määrä pinnassa kulkevia vesi- ja sähköjohtoja, vessassa kun sijaitsee myös sähkökeskus. Terveet rakenteet ovat tietysti tärkeämpiä kuin se, onko sisätiloissa kaunista, mutta kauneuden loihtiminen on kyllä itselleni omempaa aluetta kuin rakennekysymysten tuntemus. Niinpä olenkin miettinyt paljon, miten putket ja johdot saadaan piiloon nätisti, ja luulenpa nyt keksineeni ratkaisun. Emme halua vetää niitä kaikkia uudestaan ja rakentaa seiniin koolausta, koska ei tunnu järkevältä uusia toimivia ratkaisuja ilman sen suurempaa syytä. Katsotaan toimiiko suunnitelma ja kerron siitä sitten myöhemmin.

remonttitarvikkeita

Eräs arkinen ilo tulee myös siitä, että vessasta tulee remontin myötä mukavampi käyttää. Vessassa on ollut talvisin todella kylmä, joten odotamme arktisen asiointi-ilmaston loppumista. Samalla minikokoinen lavuaari vaihdetaan isompaan ja käytännöllisempään. Tarkoitus on myös rakentaa vessan kulmaan pieni siivouskomero entisen suihkukaapin tilalle, joka poistettiin jo aikoinaan, kun taloon saatiin uusi kylpyhuone valmiiksi. Vihdoin imuri ja moppi saadaan vessan nurkasta piiloon.

Paljon on siis tehtävää! Lopputulos tulee olemaan toivottavasti luovien ratkaisujen juhlaa, mutta joitakin kompromissejakin varmaan joudutaan kestämään – sellaisia, joiden kanssa pystytään elämään. Jos voittaisin lotossa, saattaisin haluta uusia koko helahoidon, mutta elämähän nyt on tällaista, että jostain joutuu aina tinkimään.

Lue lisää

2 comments

  1. Kuulostaa ihan kuin olisit kirjoittanut meidän remonttia odottavasta alakerran vessasta. Huone on kuin jääkaappi ja samaten siellä sijaitsee sulaketaulut ym sekä minimaalinen pesuallas. Odotan sen remontointia kuin kuuta nousevaa niin kiva seurata ensin millainen teidän vessasta tulee 🙂

    1. Kiva jos tästä voi jollain tavalla olla sinulle hyötyä. En kyllä lupaa, että kovin pian tulisi tuloksia esiteltäväksi tänne blogiin, meillä kun on ollut taipumusta tehdä remontteja pitkään ja hartaasti 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share