Kaupunkielämän parhaita puolia Turussa

Rakastan asua maalla, mutta tulisin hulluksi, jos en pääsisi täältä aina välillä pois. Olenkin pyrkinyt järjestämään työni niin, että kulkua lähimpiin kaupunkeihin (Turkuun, Tampereelle ja Helsinkiin) ja kauemmaskin tulee säännöllisesti. Kaupungissa rakastan käydä hyvällä kasvisruokalounaalla tai vain kuljeskella kaduilla ja muistella entisiä aikoja kaupunki-asukkina.

Työn lisäksi käymme miehen kanssa aina joskus kaupungissa treffeillä, koska oma maalainen kotipaikkakuntamme tarjoaa aika vähän esimerkiksi kulttuuria tai meille sopivia ravintoloita. Myös ystävien takia kannattaa aika ajoin hypätä autoon tai junaan.

Kolmas syy kaupunkimatkailuun on se, että haluan lasteni tottuvan vähän laajempaan elinpiiriin kuin mitä heillä on kotonaan. Oma pieni pihapiirimme läheisine metsineen ja peltoineen on heille mitä parhain kasvuympäristö, mutta yksinään se ei riitä. Haluan, että he näkevät vähän suurempaakin maailmaa niin Suomessa kuin ulkomailla, tottuvat katselemaan erinäköisiä ihmisiä ja ennen kaikkea ymmärtävät, että heidän oma kotikontunsa ei ole koko totuus elämästä.

Turun Ortodoksinen kirkko, Turun Kauppatori

Jouluisia havuaskarteluja

Arki on yleensä kiireistä, ja varsinkin kun on pieniä lapsia mukana, aina ei ole helppoa lähteä extempore-reissuun. Eilen kuitenkin kävi niin, että miehen kanssa sovitut kahdenkeskiset treffit peruuntuivat hoitajan sairastuessa, mutta koska päivä oli jo buukattu vapaa-aikaa varten, päätimme lähteä koko perheen kesken Turkuun. Kovin paljon ohjelmaa ei lasten kanssa kannata suunnitella, mutta katsoimme kuitenkin etukäteen valmiiksi, että Kauppatorin joulutori olisi meille juuri sopiva paikka pistäytyä.

Lasten näkökulmasta reissun kohokohta oli varmaankin keskelle toria tuotu karuselli, jossa pikkuihmisemme pääsivät poliisiauton kyytiin. Toinen hieno oli pullakauppiaalta maistiaiseksi saadut piparit.

Joulukoju Turun Kauppatorilla, Joulutori

Itselleni parasta pikapyrähdyksessä oli se, kun tyttäreni ihmetteli, ”miksei me äiti käydä täällä useammin”. Hän on selvästi perinyt äitinsä uteliaat matkailijan geenit. Hyvänä kakkosena tuli lempiravintolassani Pure Herossa nautittu raakakakku sekä sitä edeltänyt lounas Turun Kasviksessa.

Lasten kanssa reissaamiseen kuuluu, että loppumatkasta kaikilta (lue: minulta) menevät jo hermot, lapset nukahtavat autoon päiväunille ihan väärään aikaan ja loppuilta kekkuloidaan illalla ylipitkään. Tällä kertaa sekään ei haitannut, koska pienen säädön kestää, kun on ollut niin hauska päivä.

Lue lisää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Share