Punajuuret ovat hieno raaka-aine, mutta käytännössä laitan niistä ruokaa aika harvoin. Keittiö on niiden jäljiltä helposti täynnä punaista sotkua, ja ainakin kokonaisten punajuurien kypsentäminen kestää liian kauan.
Kypsennysaika ei kuitenkaan tunnu pitkältä silloin, jos ei ole tarkoitus päästä syömään heti. Niinpä kokeilin kypsentää etukäteen useamman punajuuren, jolloin niitä on helppo ottaa käyttöön suoraan jääkaapista. Kätevää! Tosin tällä tavalla punajuuriruokaa tulee syötyä vähän joka päivä, koska kypsennetyt punajuuret eivät säily jääkaapissa kovin pitkään.
Punajuurista tulee ruokaan ihana pinkki sävy, joka teki vaikutuksen ainakin tyttäreeni. Pinkki väri sopii hyvin myös ystävänpäivään, joten tätä voi tarjota vaikka omalle rakkaalle.
Punajuuripestoa ja pastaa (kahdelle)
1 keitetty punajuuri
½ prk kikherneitä
½ dl auringonkukansiemeniä
3 rkl sitruunamehua
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
tuoretta basilikaa (tai muita tuoreita yrttejä)
pinnalle auringonkukansiemeniä
pastaa
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori keitetty punajuuri ja soseuta sauvasekoittimella yhdessä kikherneiden ja siementen kanssa. Lisää sitruunamehu, öljy, pippuri ja suola ja tarkista maku.
Kun pasta on kypsää, valuta se ja aseta lautaselle. Lisää päälle pesto ja tuoretta basilikaa. Ripottele vielä pinnalle auringonkukansiemeniä. Tarjoile.
4 comments
Upeita kuvia! Punajuuripesto kuulostaa kokeilemisen arvoiselta, pistetään korvan taa. Ja nyt kun tulin vierailulle, tajusin että oletkin vanha ”tuttu” ja edellinen blogisi löytyy lukulistaltani. Täytyy päivittää tämä uusi sinne!
Kiitos! Ja kiva kun löysit tänne 🙂
Njam, kuulostaapa hyvälle, pitääpä kokeilla pikaisesti. Minä olen tehnyt vuosia kuusenkerkkäpestoa ja voi miten taivaallista sekin on. Kuusenkerkät tuovat mukavasti pinjansiemeniltä muistuttavaa pihkaista makua. Aina pitää kuitenkin varmistaa maanomistajalta että kerkkiä voi poimia, jos käy muissa kuin omissa tai sukulaisten metsissä!
Kuusenkerkkäpesto kuulostaa loistavalta idealta, miksenkäs ole sitä itse keksinyt! Olen kyllä tehnyt pestoa mm. nokkosista ja muista villivihanneksista, mutta kuusenkerkistä vain siirappia. Sitä pitää ehdottomasti kokeilla keväällä. Meillä on onneksi omalla tontilla sen verran paljon kuusia, että saadaan poimittua riittävästi.